Asker Öğretmenlik İçin Yapılması Gerekenler

Tüm asker adayı öğretmenler için umut olan asker öğretmenlik birçok işlemin yapılması sürecinden sonra gerçekleşebiliyor. Ancak çoğu öğretmen arkadaşımız işlemlerin ne zaman ve nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi sahibi değil. Ben de forumlardan araştırdığım bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle şunu söylemek istiyorum STAJYER öğretmenin asker öğretmenlik yapmasının önünde bir engel yoktur. Bunun örneği çevremde çok sayıda var. Asker öğretmen çıktığı zaman adaylığınız donar ve askerlik dönüşü eksik günlerinizi 365 güne tamamladıktan sonra asaletinizi tasdik edebilirsiniz. Bu durum kısa dönem ve uzun dönem askerlik için de geçerlidir.

Asker öğretmenliğinin bitmesine 1 ay kalmış biri olarak izleyeceğiniz sırayı söyleyeyim;1) Haziran ayının hemen başında (en geç 5’inde) herhangi bir askerlik şubesine gidip tecilinizi bozdurup ağustos celbine katılmak istediğinizi belirteceksiniz. Halihazırda ağustos ayında tecili bitenler de bu işlemi yaptırmak zorundadır.

2) Temmuz ayının başında sizden tekrar askerlik şubesine gelip kocaman sarı zarfı almanızı ve saklamanızı isteyecekler.

3) Sarı zarfın üzerinde 1-2-3 ağustos 2012 tarihinde gidip mülakat yapacağınız askeri birimin adresi yazacak. Oraya 1-2-3 ağustos tarihlerinden herhangi birinde gidip mülakatınızı yapacaksınız.

4) 3 nolu işlem sabahtan akşama kadar sürecektir, işlem bitince size 10 günlük izin kağıdı verilecek. Eğer asker öğretmen olmuşsanız 13 ağustosta burdur’a 3 hafta acemiliğinizi yapmaya gideceksiniz.

Not 1: Asker öğretmen olabilmek tamamen şans işi olup 1 ağustosta mülakata gidenlerin şansı daha yüksek.

Not 2: Asker öğretmen olup olmadığınız 10 ağustos 2012 gece yarısı http://www.tsk.gov.tr’den belli olacak.

Not 3: Asker öğretmen olarak hangi ile hangi okula atandığınız, siz askerliğinizin birinci haftasını bitirdiğinizde koğuşlarınıza asılır.(Eğer doğuda(kalkınmada öncelikli iller) görev yapıyorsanız yüzde 98.5 kendi okulunuza asker öğretmen olacaksınız.

Not 4: Askerliğiniz resmen 1 Ağustos 2012’de başlayıp 31 Temmuz 2013’te bitmektedir.

Not 5: Acemiliğiniz 13 Ağustos 2012’te başlar, 31 Ağustos Cuma 2012’de biter.

Not 6: 1 nolu işlemi yaparken doldurduğunuz formda 3 haneli seçeneklerden(kısa, uzun, askeri öğretmen) askeri öğretmeni seçmelisiniz.

Not 7: 1 nolu işlemi yapmak için ilçe mem’den aldığınız Ek-A belgesini(onlar hazırlayıp veriyorlar), mezuniyet belgenizin aslını, bol sayıda kimlik fotokopinizi yanınızda götürünüz.

Not 8: Temmuz başında okulunuzun memur’unun yanına gidip bana 1 yıllık aylıksız izin yaz deyiniz ve hemen orada ayak üstü aylıksız izin dilekçesi doldurunuz. Dilekçenin konusu “1 Ağustos 2012’de askerliğim başlamaktadır ve 31 Temmuz 2013’e kadar aylıksız izne ayrılmak istemekteyim. Milli Eğitim Müdürlüğünden alınmış Ek-A belgesi ektedir.” deyip Ek-A belgenizin fotokopisini verin. 31 Temmuzdan sonra mebbis’e girip bakın bakalım aylıksız izinde görülüyor musunuz.

Not 9: 8 nolu nottaki işlemi yaptırıp kısa dönem askerliğiniz çıkarsa şubat 2013’te döndüğünüzde hemen ayak üstü aylıksız izninizi bitiriyorlar. 1 yıldan uzun sürelerde bayağı onay falan bekliyorsunuz fakat 1 yıl ve daha kısa sürelerde okul müdürleriniz “aylıksız izinden dönmüştür” deyip hemen başlatabiliyorlar.

Not 10: Ağustos’ta mülakattayken eğer “aranızda liselerde çalışan var mı?” derlerse parmaklarınızı kendinize saklıyorsunuz. Parmak kaldıranları oradaki küçük bir mülakatla mehmetçik liselerine gönderiyorlar. Mehmetçik lisesinin şartlarını da incelerseniz belki oralar da ikinci bir tercih olabilir sizin için.

Siz de bildiğiniz tüm bilgileri ve soruları yazının altındaki yorum bölümünden bize iletebilirsiniz. Bu şekilde asker adayı öğretmen arkadaşlarımız için yararlı olabilecek bir sayfa hazırlamış oluruz.

10 yorum

  1. hocam ben konyadanın cihanbeyli ilçesinde çalışıyorum doğu görevi olarak bize asker öğretmenlik çıkma şansı az mı??

  2. Hocam asker öğretmenlik çalıştığın yere bağlı değildir. Batıda ve doğuda çalışanların şansı eşittir. Tek fark doğuda çalışana asker öğretmenlik çıktığında görevini aynı okulda yapacak olmasıdır.

  3. hayırlısıyla biçıksa mübarek

  4. 1 ağustosla ilgili madde doğru mudur kesin şans daha mı fazladır yani??

  5. atanamayan öğretmenlerin mehmetçik dershanelerinde vs öğretmen olarak asteğmen olma şansı nedir bilen var mı?

  6. bayanlar askeri okullarda görev yapamaz mı

  7. Benım tecılım eylulde bıtıp kasım da gıtmem gerekıyoraskere bana cıkma ıhtımalı var mı.

  8. Maalesef yok hocam, sadece Ağustosta çıkma ihtimali var.

  9. Hocam çok açıklayıcı bir yazı olmuş gerçekten çok teşekkürler.
    Doğuda derken hakkari şırnak ı mı kast ediyorsun yoksa 1 in 4 ü yani zorunlu hizmet kapsamında olan Türkiyenin herhangi bir yerinde görev yapmak yetiyor mu. 1 in 4 ü gaziantep zorunlu hizmet bölgesi için soruyorum

  10. İlginiz için öncelikle teşekkür ederiz.
    Doğudan kastımız zorunlu görev olan yerler değildir, doğu illeridir. Fakat siz asker öğretmenlik şartı için doğu illerinde mi çalışmak gerekiyor diye soruyorsanız yanlış yönlendirmeyelim. Asker öğretmenlik için doğuda çalışmanız şart değildir, kadrolu öğretmen olmanız yeterlidir. Doğuda kadrolu çalışanların, asker öğretmenlik çıkarsa yine kendi okullarında asker öğretmen olarak görev yapabileceklerini vurgulamak için “doğu illeri” ifadesini kullanmıştık.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.